motivum-11

Fekete István Cserkészcsapat

Üdvözlünk a Fekete István Cserkészcsapat Oldalán!

Csapatunk célja, hogy olyan közösséget hozzunk létre a gyerekeknek, ahol amellett, hogy jól érzik magukat, magyar nyelven beszélhetnek, játszhatnak és tanulhatnak. Játékos módon törekedünk a magyar fiatalság jellem- és egyéniségfejlesztésére, a közösség épitésére; különös hangsúlyt fektetve a magyar gyökerek megőrzésére a jól bevált és kidolgozott cserkészmetodika alapján.

 

A rendszeres foglalkozások alatt a gyerekek többek között elsajátithatják azt a tudást, amit nemcsak a mindennapi életben, hanem a várva várt táborok alatt is fel tudnak használni. Reméljük, hogy a foglalkozásainkon a cserkészek mély barátságokat kötnek; kritikus és felelős gondolkodást tanulnak, illedelmes modort és sok más hasznos tudást sajátítanak el. Vezető: Orbán Csaba.

 

“A külföldi magyar cserkészek feladata kettős. Becsülettel dolgoznak azért az országért, amely befogadta őket, vagy ahol születtek. De éppúgy szolgálják a magyarságot is, amelyhez kultúrájuk, hagyományaik és családjuk köti őket”. - Bondnár Gábor

A Külföldi Magyar Cserkészszövetséget (KMCsSz-t) Bondnár Gábor és társai alapították meg, melyet ő élete végéig vezetett Amerikából.

További információ a KMCsSz honlapján található: www.kmcssz.org.

cserkeszek-logo
Az első Cserkészvacsora képekben:

Foglalkozások helye:

Greenwood Senior Center,
525 NW 85th St, Seattle, WA 98103

E-mail cím:

Foglalkozások időpontja:

Havonta kétszer délután 1-től 2:30-ig

Dátumok:
Április 14; 28
Május 12
Június 2